”Elysium” Arne Pjedsted Salomonsen
Udstilling i Villa Bournonville, Fredensborg 25/9 - 13/10, 2004

For 36 år siden hjemvendt efter en rejse over land til Afghanistan og Indien, stod jeg på Slotsparkens søjle i Fredensborg og så ned over Normandsdalens figurer der var frosset ind i tiden, lidet anende at de 36 år senere alle skulle være udskiftede med nye. At sten er forgængelige tænkte jeg ikke på i så højt et luftlag.
Det er nu fjerde gang jeg vender tilbage til Fredensborg for at udstille i Villa Bournonville, en villa som er lige så tidløs som figurerne i parken. De udskiftede gamle figurer hviler nu i huset ved siden af........
Arne Pjedsted Salomonsen

En kunstner med en billedverden som bobler over af humor og underfundige betragtelser af så vel mennesker som mystiske væsner, dyr og naturstemninger. Erotiske motiver med kvindekroppen i centrum er en tilbagevendende inspirationskilde, på samme måde som naturens vekslende stemninger, mangfald, lys, nyanser og detaljer. Store farvekompositioner hvor formen dyrkes og farvepaletten er fuld af kontraster, fra de mest harmoniske valg til det grælde og provoserende.
Fantasien og eventyrverdenens figurer befolker mange af billederne som i et drømmelandskab.
Aftenposten, Oslo, 7 November 2003

Return